Ga naar Content

Moord op machinist nooit opgelost: "Ik kan mijn zoontje nooit vertellen wie zijn vader heeft vermoord"

ALKMAAR Angelique Noordberger denkt dat ze haar zoontje nooit kan vertellen wie zijn vader heeft vermoord. "Die hoop heb ik eigenlijk wel opgegeven", vertelt ze vanavond in Recht uit Noord-Holland. Haar vriend Fabian Brand werd in 2001 vermoord.

De Alkmaarse is vier maanden in verwachting als NS-machinist Fabian Brands na een avonddienst niet thuiskomt. Later blijkt dat hij is gaan stappen. Om 03.00 uur wordt hij midden op straat gevonden, met zijn uniform nog aan. Hij is doodgeschoten.

Na 15 jaar zijn er nog steeds veel vragen niet beantwoord. "Ik snap het gewoon nog steeds niet. Waarom is hij doodgeschoten? Was hij op het verkeerde tijdstip op de verkeerde plaats? Wie is hij tegengekomen? Wist ik maar in welke richting ik moest denken", aldus Angelique.

Wat moet je vertellen?
Hoewel er een aantal verdachten zijn, wordt er nooit iemand veroordeeld. Als vijf maanden later hun zoon Jimi geboren wordt, staat Angelique er alleen voor. "Toen ik zwanger was dacht ik steeds: wat moet je je kind vertellen dat er met zijn vader is gebeurd?"

Jimmy is inmiddels 14 jaar, maar Angelique kan hem nog steeds niet vertellen door wie en waarom zijn vader is vermoord. "Ik denk zelf dat het nooit meer wordt opgelost. Die hoop heb ik eigenlijk wel opgegeven."

Het hele verhaal van Angelique is vanavond om 18.16 uur te zien op RTV NH.

Foto: NH Nieuws