Ga naar Content
Noord-Holland

Parkeren in Zandvoort wordt spotgoedkoop, maar extra duur in de zomer

31 oktober 2015, 12.03 uur
Door: · Foto: John Dalhuijsen

ZANDVOORT Parkeren is vanaf morgen stukken goedkoper in Zandvoort. Tot maart kost parkeren in het centrum, op de boulevard en in de parkeergarages Centrum en Zuid nog maar 50 cent per uur. Dit tarief lag op 2,20 euro per uur.

De gemeente heeft besloten het parkeren goedkoper te maken om het voor mensen ook in de koude maanden aantrekkelijker te maken het centrum en het strand te bezoeken. Ondernemers hadden last van de teruglopende inkomsten in de wintermaanden en de gemeente probeert hen zo tegemoet te komen.

Leuke evenementen
"Om de winter nog aantrekkelijker te maken willen we het winterparkeren als marketinginstrument inzetten", aldus wethouder Gerard Kuipers. "We moeten daarnaast ook zorgen dat er leuke evenementen zijn en een aantrekkelijk winkel- en horeca aanbod."De ondernemers in Zandvoort zijn blij met de maatregel.

Lees ook: Eind aan hardnekkig somber weer: wintertijd start zonovergoten

Het geld dat de gemeente misloopt moet in de zomer worden gecompenseerd. Van maart tot en met oktober zullen bezoekers 30 cent per uur meer kwijt zijn aan parkeerkosten. Het verhoogde uurtarief van 2,50 euro geldt alleen niet voor de parkeergarage in het centrum.