Ga naar Content
Noord-Holland

Carmilla (47) uit Heiloo zoekt een nieuwe nier: "Eerst durfde ik niet, nu ga ik ervoor!"

27 oktober 2015, 12.02 uur · Aangepast 27 oktober 2015, 13.44 uur
Door: · Foto: Carmilla Corporaal

HEILOO Carmilla uit Heiloo heeft een nieuwe nier nodig, maar kan geen donor vinden. Na lang twijfelen heeft ze een oproep geplaatst op Facebook, die al meer dan 18.000 keer gedeeld is. "Ik heb al zeker honderd nieren aangeboden gekregen."

Carmilla heeft nierfalen en is daardoor altijd moe en heeft veel pijn. "Hoe blij was ik vorig jaar toen mijn stiefmoeder mij haar nier wilde geven", vertelt ze. "Het begin van mijn nieuwe leven, zo voelde het echt." Helaas stootte haar lijf de nier af en ligt ze opnieuw drie nachten in de week aan de dialyse.

Afgelopen zondag besloot ze de gok te wagen en de oproep te plaatsen. "Ik heb heel lang getwijfeld, ik was zo bang dat niemand zou reageren", vertelt Carmilla. "Maar het tegenovergestelde is waar, het is overweldigend en fantastisch! Ik krijg duizenden reacties en heb al van meer dan honderd mensen een berichtje gehad dat ze me willen helpen."

'Niet teveel verheugen'
De 47-jarige Carmilla is nu vooral heel druk met het beantwoorden van alle berichten. "Ik krijg zoveel mooie reacties en probeer alles te beantwoorden, maar ik houd het amper bij", vertelt ze. "Het is zo spannend, want ik ben heel blij, maar wil me niet teveel verheugen. Wat als mensen dan toch afhaken? Het is niet een pak suiker wat je even aan iemand geeft, maar een deel van jezelf."

Lees ook: Nierpatiënt doet wanhopige oproep voor nierdonor op Facebook

Zodra Carmilla iedereen heeft beantwoord wil ze alle mensen die een nier aanbieden vragen om kennis met haar te maken. "Ik wil met mijn man bij iedereen langs om te praten en kennis te maken. Als ze serieus zijn stuur ik ze door naar het Niercentrum in het VU", legt Carmilla uit.

"Daar krijgen ze informatie over het doneren van een nier en gaan we kijken of de transplantatie ook echt kan. Ik heb door het afstoten van de vorige nier veel antistoffen, waardoor het moeilijk is een match te vinden. Maar ik ga ervoor!"

Help Camilla met haar zoektocht en deel dit bericht:

 

De 47-jarige Camilla, moeder van twee kinderen, is dringend op zoek naar een nieuwe nier. Help haar met haar zoektocht en deel dit bericht!

Posted by RTV Noord-Holland on Tuesday, October 27, 2015