Ga naar Content

Schaatser Jan Blokhuijsen gaat voor podiumplaatsen

LEMMER Schaatser Jan Blokhuijsen zit achterover leunend in één van de stoelen die op het podium staan. "Alleen nog een voetensteuntje en alles is helemaal perfect", grapt hij. De 26-jarige ziet er ontspannen uit, klaar voor een nieuw begin bij Team Stressless. Na een zeer matig jaar, is het voor hem tijd om zich te herpakken.

Blokhuijsen wil volgend jaar op het WK Allround in Berlijn weer meedoen voor de prijzen. "Als ik mijn niveau haal, wat ik ook verwacht, ga ik voor het podium rijden", vertelt hij zelfverzekerd. Hij verwacht dat hij zich de komende jaren gaat verbeteren. Op de Olympische Winterspelen van 2018 moet hij pieken. "Ik kan met deze ploeg makkelijk drie jaar vooruit kijken. Het gaat elk jaar beter worden en dat gaat zich in Pyeongchang uitbetalen", vertelt Blokhuijsen. 

De schaatser uit Zuid-Scharwoude oogt fris op de teampresentatie van Team Stressless. Vorig seizoen is hij met veel bombarie vertrokken bij Team Corendon, waar hij een zeer slecht seizoen beleefde. Blokhuijsen wist zich voor geen enkel groot toernooi te plaatsen en op het NK Allround kreeg hij knallende ruzie met trainer Jan van Veen. "Je kan niet tegen je gevoel ingaan en als je dat wel doet, komen daar slechte prestaties uit. Ik zie het nu als een wijze levensles", aldus Blokhuijsen.

Lees ook: Jan Blokhuijsen vertrekt bij Team Corendon

Inmiddels heeft Blokhuijsen dat seizoen achter zich gelaten. Bij Team Stressless voelt Blokhuijsen dat hij wel op de goede plek zit. "Er is heel veel wederzijds respect tussen de atleten en de coaches. Het is een heel gedreven en gemotiveerde ploeg. We zijn allemaal schaatsers die in de lift zitten en die gaan groeien. Daarom voelt het ook lekker om daar deel van uit te maken", vertelt Blokhuijsen met een glimlach op zijn gezicht.

Ook teammanager Bart Veldkamp merkt dat Blokhuijsen op de weg terug is.

abc5media_video_1

De voornaamste reden van Blokhuijsen om voor Team Stressless te schaatsen is vanwege trainster Desly Hill. "Ik heb me afgelopen jaar aangesloten bij de Nederlandse inline-skate selectie, toen nog onder leiding van Hill. Tijdens de trainingen in Spanje ben ik met haar in gesprek gegaan. Er was al snel de intentie om met elkaar samen te werken. Daarnaast was er vanuit Stressless een hoop animo voor een samenwerking tussen mij en Bart Swings. Daardoor zijn beiden paden bij elkaar gekomen", vertelt Blokhuijsen.

abc5media_video_2