Ga naar Content

Stenengooier zaait angst in Enkhuizen: "Het moet nu gewoon klaar zijn"

ENKHUIZEN Al zes jaar worden er in Enkhuizen bij willekeurige huizen ramen ingegooid. Een groot probleem, waar veel inwoners last van hebben.

De ramen van Gerda Breed zijn al vijf keer eerder ingegooid. Na de vierde keer besloot ze het raam beneden af te schermen met een rolluik, maar toen ze een weekje weg was ging het opnieuw mis. "We waren voor het eerst in drie jaar weer op vakantie. Kom ik terug: zie ik dat mijn bovenraam kapot is gegooid."

Lees ook: Jonge vandalen laten spoor van vernieling achter in Enkhuizen

Dat het bovenraam werd ingegooid was voor Breed de druppel. "Toen ik dat zag ging ik door het lint, want mijn kleinzoon slaapt heel vaak in die kamer. Je moet er niet aan denken dat hij die glassplinters in zijn bedje zou krijgen."

Hoewel ze dat van de gemeente eigenlijk niet mag, heeft ze ook voor het bovenraam nu een rolluik gehangen. Maar zelfs het rolluik kan er niet voor zorgen dat de Enkhuizense nu rustig door het leven gaat. "Ik ben gewoon bang, als ik ergens een verjaardagsfeestje heb, dan wil ik om zes uur naar huis want dan moeten mijn rolluiken dicht."

Lees ook: Man gooit raam politiebureau in voor slaapplek

Bij Ruud Wijs werden de ramen tot drie keer toe ingegooid. "We zitten iedere keer rechtop in bed, en de kinderen lijden er onder. Mijn oudste zoon snapt niet waarom iemand zoiets zou doen." Om de stenengooier te pakken wil Wijs dat er meer politie op straat wordt ingezet. "Het moet nu gewoon klaar zijn".

Foto: NH Nieuws