Ga naar Content

Weduwe: Huisarts Tromp heeft mijn man niet vermoord

TUITJENHOORN De kroongetuige in de euthanasiezaak van Theo Spaansen uit Tuitjenhorn vindt dat de zaak rond huisarts Nico Tromp onzin is.

Dat zegt Elly Spaansen, de weduwe van de geëuthanaseerde Theo Spaansen, in het AD. "Dit mag geen arts meer overkomen.'' Haar mans toestand ging achteruit tijdens de vakantie van Tromp.

Gelogen 
Toen die terugkeerde schrok hij. "Hij vroeg: 'Wil je weg?' Theo stak zijn arm op, waarna de dokter hem morfine en dormicum gaf.'' In 2013 zei Spaansen ook al tegen RTV NH dat haar man ten tijde van zijn dood erg slecht aan toe was.

Lees ook: Weduwe huisarts Nico Tromp in beroep

"Z'n longen waren volgelopen en hij zou gestikt zijn als de dokter niet had ingegrepen", zei de weduwe. "We waren blij dat het zo gegaan is." 

Zelfmoord
De Inspectie Gezondheidszorg (IGZ) sloeg aan op het toedienen van de injecties, waarna Tromp geschorst werd en later zelfmoord pleegde. Spaansen werd gehoord en de IGZ begon over de ingetrokken euthanasieverklaring van Spaansen.

"Maar dat was alleen omdat Theo meer zag in palliatieve sedatie. Dat Tromp hem vermoord heeft, is gelogen", zegt Spaansen. 

abc5media_video_0

Foto: NH Nieuws