Ga naar Content

Basisplek voor Volendammer Hilal Ben Moussa tegen MVV

VOLENDAM Na het prijzencircus waarin FC Volendam de laatste weken was beland, hervat de koploper van de Jupiler League de competitie met de uitwedstrijd tegen MVV. Trainer Robert Molenaar heeft een vrijwel fitte selectie. Opvallend is dat het basisteam zondag één wijziging ondergaat. Aanvallende middenvelder Dylan Mertens moet zijn plek afstaan aan Hilal Ben Moussa.

abc5media_video_3

Dat bleek vrijdag toen op de training de hesjes werden verdeeld. "Het zou goed kunnen dat hij gaat spelen, ja", bevestigde Molenaar. "Hilal klopt al een paar weken aan de deur. Hij brengt behoorlijk wat voetballend vermogen. Ik wil weten of er meer muziek in zit en dat weet je pas als je hem om het echie ziet."

Vrijwel volledige selectie

Molenaar verkeert in de luxepositie dat vrijwel iedereen weer fit is. Alleen Gijs Luirink en Nick Zeijlmans ontbreken nog. Ook Jack Tuijp, Raoul Esseboom en Daniel van Son trainen weer met de groep mee. Afhankelijk van de zaterdagtraining bepaalt Molenaar wie hij eventueel meeneemt naar Maastricht. 

Uitdagende wedstrijd

Het duel tegen MVV, dat in de middenmoot van de Jupiler League bivakkeert, omschrijft de trainer als 'een uitdagende wedstrijd'. "Ze hebben een ijzersterk middenveld en een snelle, behendige voorhoede. Daar kun je als trainer wel wat mee. MVV is een lastige ploeg waar we rekening mee moeten houden."

Prijzencircus

Het duel aanstaande zondag is de eerste wedstrijd van FC Volendam na het binnenhalen van de periodetitel. Tussendoor werd er alleen nog geoefend tegen ADO Den Haag (2-1 verlies). En incasseerde de koploper de nodige prijzen. Voor Molenaar zelf was er de bronzen stier (beste trainer) net als voor Gyliano van Velzen (beste talent). De vleugelspits debuteerde ook nog eens voor Jong Oranje. Molenaar: "Al die prijzen zijn een mooie bekroning. Dit is een start die we niet gedroomd hadden kunnen hebben. Het gevaar zit er nu in dat je nu op een manier start die te wensen over laat. Daar zijn we al zeer bewust mee bezig geweest en dat moeten we zien te managen."

Zaterdag om 17.10 uur zie je in NH Sport op tv de complete voorbeschouwing op MVV - FC Volendam. De wedstrijd is zondag uiteraard live te volgen op de radio in NH Sport. Verslaggever in De Geusselt is Sjors Blaauw. Om 14.30 uur is de aftrap. 

abc5media_video_0abc5media_video_1abc5media_video_2abc5media_video_4