Ga naar Content
Noord-Holland

Voetballertjes Egmond in de aanval in het provinciehuis

14 oktober 2015, 20.02 uur · Aangepast 14 oktober 2015, 20.42 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/ Anne Klijnstra

HAARLEM/EGMOND Sportief bezoek in het Haarlemse provinciehuis vanmiddag. Zo'n dertig spelertjes uit de Egmonden kwamen de gedeputeerde vragen toch vooral in te stemmen met de nieuwe locatie voor hun fuserende voetbalclubs. Egmondia, Zeevogels en Sint Adelbertus willen een nieuw complex bouwen op een bollenveld aan de Egmonderstraatweg.

Al ruim tien jaar wordt er in de Egmonden gesproken over een fusie tussen de voetbalclubs Egmondia (Egmond aan Zee), Zeevogels (Egmond aan den Hoef) en Sint Adelbertus (Egmond-Binnen). Eind vorige maand werd dan eindelijk de fusieovereenkomst door de voorzitters getekend.

Volgende stap is een nieuwe locatie voor de fusieclub, want allemaal voetballen op een van de huidige accommodaties is geen optie.

Provincie
De beste plek is volgens de clubs en de gemeente het bollenveld tegenover het tankstation aan de Egmonderstraatweg in Egmond aan den Hoef. Maar dat is grond waarop niet zomaar gebouwd mag worden. Dus is er instemming nodig van de provincie. Daarnaast wil land- en tuinbouworganisatie LTO de bollengrond niet zomaar kwijt.

Reden voor de voetballertjes om hun wensen kracht bij te zetten tijdens een ontmoeting met gedeputeerde Joke Geldhof in het provinciehuis.

De voetballertjes leggen graag zelf uit hoe het zit: 

abc5media_audio_0