Ga naar Content
Noord-Holland

Twaalf jaar geëist voor doodschieten restauranteigenaar Callantsoog

13 oktober 2015, 18.18 uur · Aangepast 13 oktober 2015, 18.40 uur
Door: · Foto:

ALKMAAR Tegen de 24-jarige Amsterdammer Mohamed el M. is vandaag door het Openbaar Ministerie (OM) twaalf jaar cel geëist. El M. wordt ervan verdacht zes jaar geleden tijdens een overval de mede-eigenaar van restaurant De Visserman in Callantsoog te hebben doodgeschoten.

El M.  zou één van de drie mannen zijn die op 20 oktober 2009 rond 22.30 uur gemaskerd restaurant De Visserman binnenstapten. Op dat moment waren Samir Mosa, zijn volwassen dochter, zijn 9-jarige zoontje en drie medewerkers nog in het restaurant aanwezig. 

Lees ook: Dode bij overval Callantsoog

Nadat het gewapende trio Mosa's kinderen en medewerkers had bedreigd, stapte één van de mannen het kantoortje binnen waar Mosa op dat moment met de administratie bezig was. Buiten het zicht van Mosa's kinderen en de medewerkers werd Mosa doodgeschoten. De overvallers sloegen vervolgens met hooguit een paar honderd euro aan buit op de vlucht. Mosa overleed in de armen van zijn dochter. 

Lees ook: Amsterdammer langer vast voor fatale overval Callantsoog

Het fatale schot
Hoewel er drie verdachten zijn, denkt het OM dat verdachte El M. het fatale schot heeft gelost. In 2012 werd hij al eens aangehouden, maar na een halfjaar weer vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Toch is de officier van justitie ervan overtuigd dat de El M. de trekker overhaalde.