Ga naar Content
Noord-Holland

NH Peilt: Ruiters ruim je paardenpoep op!

13 oktober 2015, 18.07 uur
Door: · Foto:

NH PEILT Ruiters moeten altijd de poep van hun paard opruimen, zegt 80 procent van de stemmers bij NH Peilt. Van 20 procent mag de poep blijven liggen. (Stand 16:00 uur)

Lees ook 'Stelling: Ruiters moeten paardenpoep altijd opruimen'

Vieze slalom
In de honderden reacties die we op facebook kregen op deze stelling, doen veel mensen hun beklag over de slalom die ze soms met de kinderwagen, rollator of de fiets moeten maken rond de paardenvijgen.

Poepzak
In de reacties wordt vaak voorgesteld om achter paarden een poepzak te hangen waar de mest tijdens de rit in wordt opgevangen. Frank Gieling van het Hipposch Centrum Muiderberg zegt daarover: 'Dat werkt goed bij paarden die aangespannen zijn voor een koets, maar bij vrij lopende paarden zorgt die zak die tegen de achterbenen slaat soms voor schrikreacties. Dat is gevaarlijk als je met je paard op de openbare weg bent. Afstappen of na de rit teruggaan naar de plek waar gemest is en het opruimen is beter.'

Kakwijven
Ruiters melden zich ook in de reacties. Debbie schrijft: Als mijn paard poept, stap ik af en trap het de berm in. Dan heeft niemand er last van. Ik irriteer me ook mateloos aan die kakwijfen die zich te goed voelen om het op te ruimen!

NH Peilt is de hele dag online en om 11:20, 12:40 en 16:40 uur op de radio te horen. Dan worden ook de internetreacties voorgelezen, dus laat jouw mening aan de hele provincie horen en reageer!