Ga naar Content
Noord-Holland

Herstel Noord-Hollandse huizenmarkt zet door

8 oktober 2015, 12.11 uur
Door: · Foto:

NH PEILT Er worden weer meer huizen verkocht in Noord-Holland en de prijzen stijgen. Volgens makelaarsvereniging NVM zet het herstel van de huizenmarkt flink door.

Geen zomerdipje
'Tijdens de zomervakantie ging dit jaar de verkoop van huizen gewoon door en dat is opmerkelijk', zegt Frits Hallensleben, de voorzitter van de Noord-Hollandse afdeling van makelaarsvereniging NVM. 'Historisch gezien is er tijdens de zomervakantie altijd een dipje in de verkoop. Nu hebben mensen de vakantie juist aangegrepen om naar een huis op zoek te gaan.'

Tussenwoningen duurder
De gemiddelde verkoopprijs van woningen is in Noord-Holland gestegen in het derde kwartaal van 2015. Tussenwoningen stijgen het snelst in prijs. Volgens Hallensleben ontstaat er vooral in de Randstad en de regio Kennemerland alweer krapte op de markt voor tussenwoningen.

Huizen bij opbod verkocht
Daar waar tijdens de crisis huizenkopers ver onder de vraagprijs boden, komt het nu met name in de Randstad weer voor dat kopers tegen elkaar opbieden. Een gewild huis wordt dan voor meer dan de vraagprijs verkocht.

Minder dan 100 dagen
Voor het eerst sinds 2008 is de tijd dat een huis te koop staat gedaald tot onder de 100 dagen. Een huis staat nu gemiddeld 98 dagen in de verkoop.

Wat merk jij er van?
Heb jij een huis te koop staan en merk je dat er meer interesse is? Of ben je juist op zoek naar een huis en zie je de prijzen stijgen? We horen het graag van je!

NH Peilt is de hele dag online en om 11:20, 12:40 en 16:40 uur op de radio te horen. Dan worden ook de internetreacties voorgelezen, dus laat jouw mening aan de hele provincie horen en reageer!