Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Baby geboren in auto tijdens drive-in bioscoop Amsterdam

6 oktober 2015, 18.35 uur · Aangepast 6 oktober 2015, 18.56 uur · Foto: Driving North

AMSTERDAM Een bijzondere gebeurtenis tijdens een openluchtvoorstelling op de NDSM werf in Amsterdam-Noord maandagavond. Halverwege de film Almost Famous kwam op het NDSM-terrein een baby ter wereld.

De baby, een jongen, werd kort na de pauze geboren, vertelt organisator Roelof Fruithof van Driving North. "Het stel had van te voren al aangegeven graag dicht bij de uitgang te willen staan omdat de vrouw zwanger was", vertelt Fruithof. "Het was al de vierde auto met een zwangere vrouw deze editie, dus we hebben ze netjes naast de uitgang neergezet".

Maar kort na de pauze bleek dat het stel misschien beter thuis had kunnen blijven. "De EHBO-post werd opgeroepen met de mededeling dat mevrouw aan het bevallen was", vertelt Fruithof. "Het is een volwaardige ambulancedienst, dus de EHBO'ers hebben geassisteerd bij de bevalling. Tegen de tijd dat de verloskundige kwam was het kindje al geboren."

Hoofdrolspeler
Volgens de organisatie maken moeder en kind het goed en wensen ze verder anoniem te blijven. Leuk detail. De pasgeboren zoon wordt vernoemd naar één van de hoofdrolspelers uit de film: William.