Ga naar Content

Wilders: "Weet u wat Purmerend ontwricht? Een azc met duizenden mensen!"

PURMEREND Hoewel Geert Wilders vanmiddag voor verreweg de meeste reuring zorgde in Purmerend, lieten ook de ongeveer twintig demonstranten vóór de opvang van vluchtelingen van zich horen. "Meneer Wilders zegt steeds dat alle Nederlanders dit niet willen, maar dat is dus niet zo."

Een vrouw die over markt loopt heeft geen begrip voor de mensen die laten weten dat ze voor een asielzoekerscentrum in Purmerend zijn. Ze wijst naar een groep demonstranten die een spandoek met tekst 'VLUCHTELINGEN WELKOM' vasthouden. "Wij zijn de dupe van die klootzakken!"

Lees ook: Menigte verwelkomt Geert Wilders in Purmerend

Tussen al het verbale geweld probeert GroenLinks-fractievoorzitter René Verhoogt het imago van Purmerend te redden. "Purmerend is geen slechte stad. We zijn een sociale stad. En in een sociale stad zijn mensen wat ons betreft gewoon welkom." 

Grondrecht
Geert Wilders legt 's middags nog maar eens uit waarom hij in de stad aan het flyeren is. "Veel Purmerenders zitten niet te wachten op een asielzoekerscentrum. En we zijn zo'n beetje de enige partij die de mensen serieus neemt." Wilders ontkent dat hij de boel opstookt. "We gebruiken het meest democratische recht dat er is, het grondrecht van demonstratie", legt hij tussen een paar selfies uit. 

Lees ook: PVV opent meldpunt overlast asielzoekers: "Veel burgers zullen overlast ondervinden"

De politicus wordt zelfs een beetje giftig als hem wordt verweten dat hij de Purmerendse samenleving ontwricht. "Weet u wat Purmerend ontwricht? Hier een asielzoekerscentrum voor duizenden mensen neerzetten." 

Foto: NH Nieuws/ Lieke de Wilde