Ga naar Content
Noord-Holland

Bernt Schneiders: "Ik kom niet naar Bloemendaal om Sinterklaas in te halen"

5 oktober 2015, 21.26 uur · Aangepast 5 oktober 2015, 21.40 uur
Door: · Foto: NH Nieuws / Roderick de Veen

BLOEMENDAAL Vanaf morgenochtend is Bernt Schneiders behalve burgemeester van Haarlem ook waarnemend burgemeester van Bloemendaal. Hij denkt dat hij zijn werkzaamheden in Haarlem niet hoeven te lijden onder zijn nieuwe aanstelling, hij wil zich alleen bezig houden met hoofdzaken. "Ik heb gezegd dat ik niet kom om Sinterklaas in te halen."

Dat zegt Schneiders tegen RTV NH. "De Commissaris van de Koning (Johan Remkes, red) heeft me vorige week gevraagd of ik wil proberen om het bestuurlijk op de rit te krijgen. Ik heb er goed over nagedacht en inmiddels een kennismakingsgesprek met de fractievoorzitters gehad." Twee weken geleden trad Aaltje Emmens af omdat de bestuurlijke chaos haar naar eigen zeggen belemmerde goed te functioneren.

Hoe lang Schneiders de interim-burgemeester van Bloemendaal zal zijn, is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat het om minimaal een jaar gaat. Minister Plasterk (Binnenlandse Zaken) heeft met de Commissaris van de Koning Johan Remkes afgesproken dat de vacature niet zal worden ingevuld. 

Lees ook: Bernt Schneiders voorlopig ook burgemeester van Bloemendaal

Goed voorwerk 
"De rust en stabiliteit in het gemeentebestuur van Bloemendaal terugbrengen", vertelt Schneiders over zijn opdracht. Hij is niet van plan om het radicaal anders aan te pakken dan zijn voorganger Emmens. "Ze heeft goed voorwerk gedaan. Het gaat eigenlijk om het afmaken van het ingezette traject. Zodat Bloemendaal weer rustig en stabiel wordt." 

"Ik ben al vrij lang burgemeester. En al zeg ik het zelf: ik heb best veel ervaring. Dat is de reden geweest dat de Commissaris van de Koning mij gevraagd heeft." Schneiders stelt Haarlemmers die zich zorgen maken over zijn dubbele burgemeesterschap graag gerust. "Het zal hard werken zijn, maar voor een bepaalde periode moet het haalbaar zijn zonder dat Haarlem er onder lijdt." 

Luister hieronder naar de redactie van burgemeester Schneiders.
abc5media_audio_0