Ga naar Content
Noord-Holland

Huis raadslid met eieren bekogeld na pleidooi voor vluchtelingenopvang

2 oktober 2015, 12.16 uur · Aangepast 2 oktober 2015, 12.44 uur
Door: · Foto: Facebook/Stella Quasten

ENKHUIZEN Vandalen hebben gisteravond het huis van het Enkuizer raadslid Stella Quasten bekogeld met eieren. Volgens Quasten heeft de actie te maken met haar standpunt ten aanzien van de opvang van vluchtelingen in de gemeente.

In de Facebookpagina 'Je bent Enkhuizer als...' plaatste Quasten gisteravond foto's van haar met eieren bekogelde huis. "Het is te sneu voor worden dat een paar lafaards je huis met eieren bekogelen en als je naar buiten vliegt hele idiote dingen roepen, maar de moed niet hebben om de confrontatie aan te gaan. Jullie moeten je diep schamen", aldus het raadslid op Facebook.

Quasten was tot augustus 2007 raadslid voor de SP, maar stapte op en zit nu in de raad met haar eigen partij, Lijst Quasten. 

Opvanglocatie Enkhuizen
Volgens Quasten hebben de eiergooiers het op haar gemunt omdat zij twee berichten op Facebook heeft geplaatst over het huisvesten van vluchtelingen. De gemeente Enkhuizen zoekt momenteel uit of er zestig semipermanente plaatsen gerealiseerd kunnen worden.

Deze plekken zijn bedoeld voor statushouders, die doorstromen vanuit een tijdelijke opvanglocatie en een verblijfsvergunning hebben. Stella Quasten is voor deze huisvesting.

Lees ook: Kijkje in aanmeldcentrum: zo werkt de registratie van vluchtelingen

Quasten wilde geen verder commentaar geven op de zaak. "Ik heb zelf maatregelen genomen en de mensen in kennis gesteld die er van moeten weten en daar laat ik het bij", laat het raadslid aan RTV NH weten.