Ga naar Content
Noord-Holland

Woede in Zaandam: Dubbelparkerende burgemeester zet auto op invalideplek

29 september 2015, 12.10 uur · Aangepast 29 september 2015, 12.22 uur
Door: · Foto: Cinderella Simona

ZAANDAM Terwijl ze in de Noorderkerk bezorgde burgers toesprak over de huisvesting van vluchtelingen in het Burgemeester In 't Veldpark, zorgde de wijze waarop de auto van burgemeester Geke Faber buiten geparkeerd stond voor veel woede onder Zaankanters.

Op foto's die zijn gedeeld op de Facebookgroep 'Je bent een Zaankanter als...' is te zien hoe de Audi van Faber twee plekken bezet. Wat nog meer woede aanwakkert is dat het overduidelijk gaat om parkeerplekken die bedoeld zijn voor invalide automobilisten.

"Ongelooflijk. En als wij 1 minuut te vroeg over de busbrug rijden, heb je een boete van 147 euro te pakken. Hoezo? Onderscheid", aldus een boze Zaankanter.

Lees ook: Burgemeester Zaanstad: "Begrip voor bezorgdheid over vluchtelingenopvang"

Een woordvoerder van de burgemeester laat aan RTV NH weten dat het wel degelijk de bedoeling was dat de auto daar geparkeerd stond. "Bij dit soort grote, beladen bijeenkomsten wordt ook altijd naar de veiligheid van de bestuurders gekeken. Op last van de beveiliging heeft de chauffeur de auto zo dicht mogelijk bij de zijuitgang geparkeerd, in dit geval dus op een invalidenparkeerplaats."

Over de parkeerkunsten van de chauffeur wordt niet gesproken. 

Foto: NH Nieuws