Noord-Holland

Koper Scheringa Museum zoekt goede ideeën

28 september 2015, 19.47 uur · Aangepast 28 september 2015, 20.38 uur · Foto: NH Nieuws

Whatsapp

OPMEER De nieuwe eigenaar van het Scheringa Museum publiceert binnenkort een advertentie waarin hij ontwikkelaars oproept om mee te denken bij te dragen over de bestemming van het gebouw.

De curator maakte vandaag bekend dat het gebouw is gekocht door Obdamse vastgoedondernemer André Jansen. Het pand werd vorige week via een internetveiling verkocht. Jansen, eigenaar van de vastgoedonderneming De Goede Steen, heeft voor de aankoop samengewerkt met vastgoedondernemers Jan de Boer, Joep Jansen en Ben Zwarthoed. Jansen betaalt 947.500 euro voor het niet afgeronde gebouw. 

Lees ook: Scheringa Museum geveild voor bijna 1 miljoen euro 

Binnenkort publiceert de nieuwe eigenaar een advertentie waarin ontwikkelaars worden opgeroepen ideeën aan te dragen voor de nieuwe bestemming van het gebouw. Ideeën die eerder vanwege de geschatte waarde van het pand - tien miljoen - niet haalbaar bleken, kunnen opnieuw worden ingediend. Daaronder zijn onder meer een onderwijscentrum, een dans- en muziekschol en een agri- food- en sciencecentrum.

De nieuwe eigenaar overlegt binnenkort ook met de gemeente over mogelijkheden met het gebouw. Vaststaat dat het gebouw een maatschappelijke bestemming moet krijgen. Dat betekent dat er in ieder geval geen woningen of detailhandel in mag komen.   

Lees ook: Scheringamuseum in Opmeer onder de hamer

Het complex van 10.000 vierkante meter staat al sinds eind 2009 leeg. De bouw werd in dat jaar stilgelegd vanwege het faillissement van de DSB Bank van Dirk Scheringa. Hij wilde zijn kunstverzameling onderbrengen in het gebouw. Het museum was een van de laatst overgebleven bezittingen uit de failliete boedel.

Whatsapp