Ga naar Content
Noord-Holland

Afgeladen zaal met Pettemers discussieert over komst 80 strandhuisjes

23 september 2015, 00.39 uur · Aangepast 23 september 2015, 01.15 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/ Matthijs Gemmink

PETTEN De plannen om 80 strandhuisjes, 3 paviljoens en 5 beachhouses te bouwen op het gloednieuwe strand bij Petten houdt de gemoederen flink bezig in het kustdorp. In een bomvolle zaal vlogen de voor-en tegenargumenten over tafel.

De avond was georganiseerd door Het Zijper Landschap, de organisatie maakt zich zorgen over de rust en ruimte van het strand en de duinen. Nu is het nieuwe strand nog één grote vlakte en de komst van de huisjes en paviljoens zou dat beeld doorkruisen. 

Noodzaak

Volgens de voorstanders zijn de plannen niets minder dan een economische noodzaak. Petten heeft het de laatste jaren erg moeilijk. Er verdwijnen eerder ondernemers dan er bij komen. De activiteiten op het strand zouden voor het hele dorp een impuls kunnen betekenen.

De plannen

De 80 strandhuisjes komen er alleen tijdens tijdens het "seizoen" te staan, half oktober moeten de huisjes van het strand verwijderd zijn. Je kunt hier in overnachten. Er komen in totaal 3 nieuwe paviljoens waarvan één volledig op sportactiviteiten is gericht. Verder komen er nog 5 beachhouses. Deze zijn groter en luxer dan de strandhuisjes en blijven het hele jaar staan.