Noord-Holland

Honderden mensen herdenken doodgereden Tommy Boy (13)

22 september 2015, 17.15 uur · Aangepast 23 september 2015, 00.53 uur · Foto: NH Nieuws / Joost Lammers

Whatsapp

BLARICUM Vrienden en familie hebben vandaag op de hei in Blaricum de dood van de 13-jarige Tommy Boy herdacht. Honderden mensen waren vandaag, op de dag dat hij 14 zou zijn geworden, aanwezig om hem te herdenken.

Op 22 augustus werd de 13-jarige Kortenhoever doodgereden toen hij de Provinciale weg bij Bussum over stak. Een gevaarlijke plek waar de Fietsersbond al eerder had geklaagd over de onveilige situatie. De Provincie Noord-Holland heeft inmiddels aangekondigd de verkeerssituatie te gaan aanpassen, maar dat komt voor Tommy Boy te laat. 

Lees ook: Tom schrijft emotionele column over overleden vriendje: "Zijn dromerige karakter is hem fataal geworden"

Een van de vrienden van Tommy Boy die vandaag aanwezig is, is de 21-jarige Tom Cornelissen. Vlak na zijn dood schreef hij een indrukwekkende column voor het doodgereden fietsertje. "Met z'n hoofd waarschijnlijk bij z’n vakantieliefde fietste hij vanuit het bos om nog geen twaalf uur later niet meer onder ons te zijn. De bestuurster heeft hem als een hert uit het bos zien rijden en kon niets meer doen."

De familie van Tommy Boy had vooraf aangegeven dat hun zoon het prettig zou vinden als er zo veel mogelijk mensen bij de herdenking zouden zijn, een oproep waar massaal gehoor aan gegeven is.

Oud-klasgenoten spelen muziek voor Tommy-Boy. Hij zou vandaag 14 jaar zijn geworden. @RTVNH pic.twitter.com/MiofsjVekH

— Joost Lammers (@JoostRTVNH) September 22, 2015
Whatsapp