Ga naar Content

Kampioensfeest eindigt in drama: voetballer stierf door politiekogel

AMSTERDAM 14 mei 2011 had een prachtige nacht moeten worden voor het Amstelveense voetbalteam RKAVIC 4. Het kersverse kampioenschap zou gevierd worden met een nachtje stappen in Amsterdam. Het feest van die nacht draait echter uit op een drama als teamlid Michael Koomen doodgeschoten wordt door een politieagent.

Voor het dodelijke voorval is de 31-jarige Koomen met zijn team wezen stappen in Amsterdam. Er wordt gedronken en gedanst op straat en alles lijkt normaal te verlopen. Tot een patrouillerende agent de groep ziet en twee van de voetballers wil arresteren voor openbare dronkenschap. Daarna gaat het heel snel mis, er ontstaat een worsteling waarbij de agent zijn dienstpistool trekt en vier keer schiet. Als de ambulance arriveert is het te laat, Michael Koomen uit Amsterdam is dood.
 
De schietende agent zegt later dat hij in doodsnood was, maar uit camerabeelden blijkt dat daar geen sprake van was. Michael was degene die de boel probeerde te sussen. De ouders van Koomen proberen de agent te laten vervolgen. Hoewel ze meerdere pogingen doen, worden hun verzoeken steeds afgewezen omdat niet duidelijk is wat zich heeft afgespeeld voor de schietpartij. 
 
Wat als een paal boven water blijft staan is dat Koomen zich op geen enkel moment heeft misdragen. Hij probeerde juist te voorkomen dat het uit de hand liep. 
 
Bekijk de volledige uitzending van Recht uit Noord-Holland hier:  
abc5media_video_0
 
Foto: Michael (Links) met zijn Familie