Noord-Holland

Aalsmeer geschokt na dodelijk ongeval: "De bestuurder zag er emotieloos uit"

13 september 2015, 19.13 uur · Aangepast 7 september 2017, 12.29 uur · Door Jelle Narold

NH

AALSMEER - AALSMEER De beschonken bestuurder die gisteren een 23-jarige man doodreed op de Oosteinderweg in Aalsmeer, maakte volgens getuigen een emotieloze indruk. "Hij stond er apathisch bij te kijken, hij zei niets."

Veel Aalsmeerders zijn aangeslagen na het dodelijke ongeval. Bij het ongeluk kwam de 23-jarige man om het leven en raakte zijn 18-jarige nichtje zwaargewond, zij ligt in het ziekenhuis. De 44-jarige bestuurder bleek twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken te hebben en is aangehouden.

'Vrij emotieloos'
"Hij stond er apathisch bij te kijken, hij zei niets. Hij zag er vrij emotieloos uit", vertelt een omwonende die het ongeluk zag gebeuren. Een andere omwonende vertelt hoe de slachtoffers geen schijn van kans hadden. "De bestuurder kwam de mensen tegemoet, hij reed ze ondersteboven. Ik ben verbijsterd."

Lees ook: Dronken automobilist rijdt Aalsmeerse broer (23) en zus (18) aan: broer dood, zus zwaargewond

Gevaarlijke weg
De Oosteinderweg is volgens de buurt een levensgevaarlijke weg. "De fietspaden zijn op de weg geverfd. Daar trekt niemand zich wat van aan, iedereen racet er overheen. De weg is veel te smal voor een auto en zeker voor vrachtverkeer. Iedereen weet dat dit een gevaarlijke weg is," vertelt Cor van Leeuwen.

Een ander vult aan: "Het is een doorgaande weg met veel bedrijven. Zij willen geen drempels voor hun vrachtwagens."