Noord-Holland

Gehandicapte Ingeborg wil baan bij sociale werkplaats houden: "Rutte, blijf er met je tengels af!"

12 september 2015, 15.12 uur · Aangepast 12 september 2015, 16.08 uur

HEEMSKERK De verstandelijk gehandicapte Ingeborg van Kleef is ontzettend blij met haar baan in het groenonderhoud bij een sociale werkplaats. Tegelijkertijd is ze bang dat ze straks bij een gewoon bedrijf aan de slag moet. "Omdat het tempo zo hoog ligt."

Het kabinet wil een streep door de sociale werkplaatsen zetten. Mensen als Ingeborg moeten dan aan de slag bij gewone bedrijven, waar ze moeten samenwerken met mensen zonder handicap. Maar Ingeborg ziet daar helemaal niets in, vooral omdat ze bang is dat ze niet kan meekomen. "Ik wil liever nog werken, en niet de hele dag met m'n hondje spelen."

Oproep aan Rutte
Ze vreest dat de plannen niet alleen voor zichzelf, maar ook voor lotgenoten. "Dat is natuurlijk heel erg zielig. En jammer, voor mensen zoals ik." Daarom spoort ze het kabinet aan om sociale werkplaatsen in stand te houden. "Rutte, blijf met je tengels van de werkplaatsen af."

Lees ook: Ardi uit Heemskerk kan al 12 jaar niet douchen: "Niemand die mij helpt"

abc5media_video_0

Het verhaal van Ingeborg is de tweede in de serie van 'De Flat', waarin we in aanloop naar Prinsjesdag de bewoners van een Heemskerkse flat aan de Luxemburglaan volgen. Wat zijn de gevolgen van de plannen van de regering voor hun leven? Morgen deel drie.

NH Nieuws/Anne Kruijsen