Ga naar Content

Martijn Meerdink: 'Op De Hout werd puur voetbal gespeeld.'

DOETINCHEM Zaterdagavond neemt AZ het in Doetinchem op tegen promovendus De Graafschap. Een tegenstander waar AZ doorgaans weinig moeite mee zou moeten hebben. Maar momenteel is alles anders. Beide clubs wachten na vier gespeelde wedstrijden nog steeds op hun eerste overwinning. Een speler die bij beide clubs onder contract stond is Martijn Meerdink.

In 2002 maakte Meerdink de overstap van De Graafschap naar AZ. Daar was het de eerste twee seizoenen niet hoogstaand, maar toch kijkt de aanvallende middenvelder met een goed gevoel terug op zijn periode in Alkmaar. "Het voelde direct goed. De mensen en de warmte van de club. Er hing ook nog eens een lekkere sfeer op 'De Hout'. Daar weten de supporters meer van. Er werd gewoon puur voetbal gespeeld", aldus de geboren Winterswijker.

Na vijf seizoenen bij AZ trok Meerdink naar het hoge noorden om voor FC Groningen te gaan spelen. Door veel blessureleed werd dat geen succes, waarna hij terugkeerde bij De Graafschap. Ook daar voerde het revalideren de boventoon en dus besloot hij in 2010 noodgedwongen te stoppen met voetballen. Nu is hij als trainer actief bij De Graafschap en heeft hij zijn eigen voetbalschool.

Foto: Pro Shots / Toin Damen