Ga naar Content

Clarence Seedorf opent Alkmaarse kaasmarkt

ALKMAAR Oud-topvoetballer Clarence Seedorf heeft vanochtend de Alkmaarse kaasmarkt geopend. Om 10.00 uur luidde de voetballer de bel, traditioneel het moment waarop de kaasmarkt van start gaat.

Seedorf was uitgenodigd voor dit bijzondere moment door OPA-wethouder Victor Kloos. De oud-voetballer woont al bijna 20 jaar in het buitenland en eet iedere dag Nederlandse kaas bij zijn ontbijt. "Ze verkopen Nederlandse kaas in Italië en daar ben ik erg gelukkig mee."

Benefietwedstrijd
Seedorf is een van de ambassadeurs van de stichting Laureus Nederland. Deze stichting organiseert morgen een benefietwedstrijd met oud-topvoetballers in het AFAS-stadion. De Laureus All Stars spelen vanaf 16.00 uur tegen de Real Madrid Legends. Naast Seedorf staan ook Edgar Davids, Edwin van der Sar, Ruud Gullit, Robert Carlos, Fernando Hierro, Cafu en Thierry Henry morgen op het veld in Alkmaar. 

Sportproject
Een deel van de opbrengst van de wedstrijd wil Laureus besteden aan een maatschappelijk sportproject in Alkmaar. "Niets mooier dan om via sport met plezier je educatie mee te krijgen", aldus Seedorf. Hij hoopt dan ook op een uitverkocht stadion morgen: "Er zijn nog kaarten. We wachten op de mensen uit Alkmaar om helemaal achter ons te komen staan. Het is hun project straks, dus we zien er naar uit om er morgen een mooie dag van te maken."
abc5media_video_0