Noord-Holland

NL
V

Slachtoffer steekpartij Vomar Purmerend: "Die gestoorde gek bleef maar op me insteken"

3 september 2015, 12.36 uur · Aangepast 3 september 2015, 17.45 uur · Foto: Bas Witvliet/DNP

PURMEREND De 31-jarige man die dinsdag een vrouw in haar gezicht stak in de Vomar in Purmerend, blijkt een een TBS'er te zijn die tijdens zijn verlof aan zijn begeleider was ontsnapt. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie aan RTV NH naar aanleiding van berichtgeving van Hart van Nederland. Op Facebook vertelt het slachtoffer uitgebreid haar verhaal.

De 24-jarige Shanti uit Purmerend werd dinsdag in de winkel aangevallen met een scherp voorwerp. Het slachtoffer werd in de ambulance aan haar verwondingen behandeld en naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte kon met hulp van omstanders aangehouden worden in de super aan het De Vriesplein.

Op Facebook vertelt Shanti hoe ze dinsdag rond 11.30 uur boodschappen ging doen. "Ik kom aan op de groenteafdeling en wil appels pakken. Plotseling word ik van achteren vastgepakt. Ik denk bij mezelf dat is gewoon een bekende die iets te blij is om mij te zien. Niet dus. Ik wil mijn hoofd naar rechts draaien om te kijken wie het is. Op het moment dat ik mijn hoofd om wil draaien begint iemand op me in te steken met een mes", schrijft ze.

Gestoorde gek
"Ik wist niet wat me overkwam ik probeerde om los te komen maar het ging niet, die gestoorde gek bleef maar op me insteken, ik schreeuwde om hulp en het leek uren te duren voor het voorbij was ik dacht dat ik dood ging! Op een geven moment liet hij me los en liep doodnormaal richting de kassa's ik ben natuurlijk gelijk weggerend en hulp gaan zoeken!"

Lees ook: Vrouw gewond bij steekpartij in Purmerendse supermarkt

Op het politiebureau krijgt Shanti vervolgens te horen dat de verdachte een TBS'er is. "Nu blijkt ook nog eens dat deze gestoorde gek met begeleid verlof was, maar daar aan is ontsnapt! Hoe in godsnaam kan dit gebeuren hoe kan zo iemand ontkomen!  Hij heeft mij aangevallen, verwond en me voor het leven getekend! Ik durf op dit moment de deur niet eens meer uit!"