Ga naar Content

Alkmaarse Maya over Kermis: "Het is één grote horrorattractie"

ALKMAAR Ze hebben acht dagen keiharde housemuziek en flitslichten in de woonkamer achter de rug, bewoners van centrum Alkmaar met de kermis voor de deur. Dit weekend draait de kermis voor het laatst, een opluchting voor bewoner Maya, want het was afzien, die kermis...

"Het is net een stroboscoop die in mijn huis afgaat", vertelt Maya Link (29). Ze woont op de Gedempte Nieuwesloot in Alkmaar, pal aan de kermisroute. Ze zit in totaal 10 dagen in de herrie van attracties. En dan specifiek van de "F-F-F-F-Freestyler". 

Maya is muzikante en repeteert overdag. Omdat ze zelf al de hele dag muziek hoort, wil ze als ze 's avonds thuiskomt graag rust. Dit zit er in de laatste week van augustus niet in. "Het meest vervelende vind ik dat ik mijn eigen huis moet ontvluchten. Ik zat gisteren thuis en het was zó erg, dat ik in tranen uitbarstte."

Filmpje
Op Facebook plaatste ze een video van haar woonkamer, eruitziend als disco. Vrienden hebben medelijden, maar ze is niet de enige bewoonster die last ervaart. Voor veel binnenstadbewoners is de kermis zelf een horrorattractie. 

Om die reden zou Maya graag zien dat er in de toekomst meer rekening wordt gehouden met omwonenden: "Ik vind dat we nu heel erg worden buitengesloten. Die kermis bivakkeert hier, maar ik kan er zelf niet aan participeren zoals met Koningsdag."

Compensatieregeling
RTV NH heeft de gemeente Alkmaar gevraagd of er op dit moment een compensatieregeling is voor gedupeerden, maar daarvan hebben we nog geen bevestiging gekregen.

Foto: NH Nieuws/Remke Polder