Ga naar Content
Noord-Holland

Storm komt aan in Noord-Holland: "Blijf thuis!"

26 augustus 2015, 22.31 uur · Aangepast 26 augustus 2015, 23.45 uur
Door: · Foto: Via WhatsApp

IJMUIDEN De storm waar al de hele dag voor gewaarschuwd wordt is aan land gekomen in Noord-Holland. In de kustgemeenten van de provincie stormt het flink. Een wijkagent uit Castricum roept mensen die de deur niet uit hoeven op om binnen te blijven.

Het noodweer dat over Noord-Holland trekt, gaat gepaard met zware windstoten. In IJmuiden werd volgens weerman Reinier van den Berg woensdagavond rond 20.30 uur al een rukwind met een snelheid van 102 kilometer per uur gemeten. 

Door de verwachte onweersbuien en krachtige wind, gaat het flink spoken. "Er zouden supercellen kunnen ontstaan. Dat zijn onweersbuien die als het ware voor zichzelf beginnen", zei RTV NH-weerman Jan Visser daar gisteren over..

Maandag trok een tornado een spoor van vernielingen in Wieringerwerf. Zeker twee boerderijen liepen grote schade op. Inmiddels is er een inzamelingsactie gestart om geld en spullen op te halen voor de getroffenen inwoners.

Video: Tornado raast over Wieringerwerf

"Er zit zo ontzettend veel energie in die buien dat er uitzakkingen ontstaan, van die plukken wolk aan de onderkant. Uit die uitzakkingen kunnen dan tornado's ontstaan. Maar dan moeten alle omstandigheden precies kloppen".

Hoeft u de weg niet op blijf dan thuis. Gevaarlijk weer met regenbuien, onweer en slecht zicht. #RT pic.twitter.com/HmZnTFp4zc

— Virgil de la Haye (@POL_DelaHaye) 26 augustus 2015