Ga naar Content
Noord-Holland

Gemeente Zaanstad maakt 1500 verkeersboetes ongedaan

24 augustus 2015, 12.58 uur · Aangepast 24 augustus 2015, 18.30 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/Michael Degenhart

ZAANSTAD Ruim 1500 automobilisten hebben dit jaar ten onrechte een boete gekregen voor het gebruik van busbrug De Binding in Zaandam. De gemeente heeft deze boetes ongedaan gemaakt.

De automobilisten en motorrijders werden beboet omdat ze op doordeweekse feestdagen over de brug reden. Terwijl het op feestdagen, net als in de weekenden, gewoon is toegestaan om over de brug te rijden. 

Volgens de gemeente zijn ruim 1500 mensen aangemerkt als overtreder. Ruim 1200 van hen hebben inmiddels via het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) een acceptgiro ontvangen. De overige bekeuringen zijn nog niet verstuurd.

Mensen die de boete al hebben betaald, krijgen hun geld terug. Wie de bekeuring al wel heeft ontvangen maar nog niet heeft betaald, hoeft dat ook niet te doen. In andere gevallen wordt de bekeuringen simpelweg niet verstuurd, schrijft de gemeente.

Het gaat om de volgende doordeweekse feestdagen:

  • Goede Vrijdag (3 april)
  • Tweede paasdag (6 april)
  • Koningsdag (27 april)
  • Bevrijdingsdag (5 mei)
  • Hemelvaartsdag (14 mei)
  • Tweede Pinksterdag (25 mei)
  • 147 euro
    Per overtreding is een sanctie van 140 euro plus 7 euro administratiekosten opgelegd, meldt onze nieuwspartner Zaanradio. Verschillende Zaankanters zijn meerdere keren over de busbrug gereden en hebben zelfs voor honderden euro's aan boetes ontvangen. 

    Het is overigens niet de eerste keer dat er boetes worden uitgeschreven voor het gebruik van de busbrug op een feestdag. In 2013 werden er boetes ingetrokken die waren uitgedeeld aan mensen die op Tweede Pinksterdag over De Binding waren gereden.

    Foto: NH Nieuws/Michael Degenhart