Ga naar Content
Sport

Rafik el Hamdi en Jermano Lo Fo Sang terug in de basis bij FC Volendam

24 augustus 2015, 12.43 uur · Aangepast 24 augustus 2015, 13.24 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

VOLENDAM Trainer Robert Molenaar van FC Volendam ruimt maandagavond weer een basisplaats in voor Rafik el Hamdi en Jermano Lo Fo Sang. De lucht met Soufian Akouili is geklaard, maar hij maakt tegen Fortuna Sittard nog geen deel uit van de selectie.

Met Lo Fo Sang wilde de technische staf vrijdag tegen FC Dordrecht (3-1 winst) geen risico nemen. De linksback had donderdag op de training een tik tegen de kuit gekregen en is nu voldoende hersteld om in het elftal terug te keren. El Hamdi was als gevolg van zijn twee gele kaarten (en dus rood) tegen FC Den Bosch voor één duel geschorst. Door de terugkeer van het tweetal verhuizen Denzel Prijor en debutant Gerry Vlak naar de bank. Jordy Hilterman en Randu Ababio vallen in vergelijking met de selectie tegen FC Dordrecht af.

Akouili nog buiten de selectie

Ook Sofian Akouili zit niet bij de wedstrijdselectie. De rechtsback kwam in de aanloop met de wedstrijd tegen FC Dordrecht in botsing met de trainer toen bleek dat die ondanks de blessure van Lo Fo Sang geen basisplek voor hem had. Reden voor Molenaar om Akouili buiten de selectie te houden. Een gesprek zaterdagochtend heeft de lucht geklaard, zegt Molenaar. "We hebben weer een normale verstandhouding. Sofian gaat niet mee naar Sittard omdat Denzel het goed gedaan heeft tegen Dordrecht. Die krijgt nu de voorkeur om bij de selectie te zitten. Zoiets kan gebeuren als je even niet oplet." Raoul Esseboom, Guyon Philips, Gijs Luirink en Nick Zeijlmans verblijven nog altijd in de ziekenboeg.

Koploper treft wisselvallige ploeg

FC Volendam verdedigt in Sittard de koppositie in de Jupiler League. Fortuna Sittard is de nummer acht van de ranglijst en oogde de eerste drie duels heel wisselend. "We hebben ze geanalyseerd en ze kunnen prima voetballen. We zullen ons strijdplan daar op aanpassen", zegt Molenaar. "Fortuna heeft centraal voorin veel diepgang en met Raymond Fafiani hebben ze iemand die dat met passes goed kan inspelen." Fafiani stapte deze zomer na drie seizoenen over van FC Volendam naar Fortuna Sittard.

Fortuna Sittard - FC Volendam is maandagavond live te volgen op de radio in een extra uitzending van NH Sport die om zeven uur begint. Verslaggever in Sittard is Edward Dekker. Ook de wedstrijd MVV - Telstar is rechtstreeks te horen.