Noord-Holland

NL
V

Haarlemse (44) bevalt van baby zonder dat ze wist dat ze zwanger was

23 augustus 2015, 11.50 uur · Aangepast 23 augustus 2015, 12.22 uur · Foto: ANP

HAARLEM Een 44-jarige vrouw is vorige week zaterdagavond in Haarlem Schalkwijk bevallen van een zoontje terwijl ze niet eens wist dat ze zwanger was.

Dat schrijft het Haarlems Dagblad. De moeder, Marielle, kreeg naar eigen zeggen op 22-jarige leeftijd te horen dat ze helemaal geen kinderen kon krijgen. "Mijn eileiders waren niet goed. Ik was er dus helemaal niet mee bezig dat ik zwanger zou kunnen zijn," vertelt de kersverse moeder aan de krant. Zij en de vader, de 49-jarige Peter, zijn dan ook nog steeds in shock.

Kindje in wc-pot
"Ze was zaterdag helemaal niet lekker en verloor wat water en bloed. Ik zei tegen haar dat ze even onder de douche moest gaan staan,maar ze moest op een gegeven moment naar het toilet. Daar heeft ze zeker veertig minuten op gezeten. Ik hoorde allerlei kreunen dus ik dacht echt: dit is niet goed. Maar ik heb er geen moment aan gedacht dat ze aan het bevallen was," vertelt de 49-jarige Peter.

Op een moment hoorde hij een angstaanjagende gil en toen hij ging kijken zag hij zijn vrouw op de bril zitten met haar ogen gesloten. "Ik had daarvoor een soort geluid gehoord en een plons dat er iets in de pot was gevallen dus ik zei tegen haar dat ze haar benen moest spreiden. In de toiletpot zag ik twee handjes en twee voetjes en twee oogjes die me aankeken. Ik zag meteen dat er een baby was geboren. ’Je hebt een baby gekregen’, zei ik toen."

Roken en achtbaan
Het jongetje heeft de naam Peter Gerrit Mattieu gekregen en maakt het goed. En dat is een klein wonder want Mariëlle heeft gerookt en zat een maand geleden nog in een achtbaan in Walibi. "Ik ben ook aan de lijn gegaan, want ik kreeg een beetje een volle buik", zegt ze tegen het Haarlems Dagblad. Ze schafte zelfs corrigerend ondergoed aan. Alcohol heeft ze gelukkig niet gedronken, want daar houdt ze niet van.