Telstar geeft winst tegen Almere City in slotminuut uit handen

VELSEN-ZUID Telstar leek de eerste zege van het seizoen binnen te hebben. Maar in de slotminuut van de wedstrijd maakte Almere City nog de 2-2.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Rafael Uiterloo, maar de aanvaller treuzelde voor de goal te lang. Binnen een kwartier was het toch 1-0 door een prachtige vrije trap van Mohammed Ajnane (foto) in de kruising. Almere kreeg ook kansjes, zo verdween een bal van Paul Quanten maar net niet in de goal. Na twintig minuten was het 1-1 toen Sven Braken de bal uit een voorzet van Waalkens in een keer achter keeper Zonneveld deponeerde.

Vijf minuten na de rust was er weer een grote kans voor Uiterloo, die hij opnieuw niet benutte. Dit keer stond hij vrij voor de keeper en volleerde hoog over. In de 72e minuut was daar weer een vrije trap voor Telstar. Mohammed Ajnane schoot die van grote afstand binnen, hoewel de bal nog van richting werd veranderd door de muur en de keeper de bal ook nog aanraakte. Ook Almere City kreeg nog kansjes en in de blessuretijd resulteerde dat in de gelijkmaker van Braken.

"Dit voelt als een nederlaag. Wij hebben wel geknokt, maar hadden de 3-1 moeten maken", aldus Ajnane. Ook trainer Michel Vonk baalde na afloop. "Dit is heel zuur", zei de trainer na afloop.

abc5media_video_0

Telstar staat door het gelijke spel op de achttiende plek met twee punten uit drie duels. Maandag speelt de ploeg uit tegen MVV. Waarschijnlijk kan dan wederom de kersverse aanwinst Stefano Lilipaly niet mee. "Ik verwacht van niet. Het is een internationale overschrijving vanuit Japan", liet Vonk na afloop weten.