Ga naar Content
Noord-Holland

Oud-agent voor de rechter voor aanbieden politiekleding op internet

21 augustus 2015, 09.19 uur · Aangepast 21 augustus 2015, 13.45 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

HAARLEM De 30-jarige oud-agent P., die voorheen in IJmuiden woonde, hangt een straf boven het hoofd wegens het online aanbieden van zijn ME- en politie-uniform.

Na tien jaar trouwe dienst wordt hij in 2013 op non-actief gezet en anderhalf jaar later ontslagen, schrijft de IJmuider Courant vandaag. Vervolgens biedt hij zijn politiekleding, ME-kleding en atrributen aan op internet. Misschien leuk voor iemand die een verkleedfeestje heeft of iets dergelijks, denkt P.

Offline halen
De oud-agent wordt echter niet gebeld door een potentiële koper, maar door zijn oud-teamchef. Die verzoekt hem dringend zijn advertentie offline te halen en de spullen netjes te komen inleveren. Er is kans op misbruik en bovendien schrijven de politievoorschriften voor dat kleding bij vertrek moet worden ingeleverd. Dat laatste wist P. niet, zo zei hij gisteren in de rechtbank in Haarlem.

De ontslagen man merkte verder op dat hij niet de enige agent is die kleding aanbiedt op internet. Hij vindt het vreemd dat hij voor de rechter moet komen, terwijl in de voorschriften staat dat agenten die wel zouden verkopen een waarschuwing en eventueel een disciplinaire maatregel krijgen.

Op 1 oktober doet de rechter uitspraak.