Ga naar Content

Lokale held grijpt rennende rukker: "Hij was heel klein!"

IJMUIDEN Het is gedaan met de 'rennende rukker'. Vanmiddag werd hij door Sharona - één van de slachtoffers - en een medewerker van de Lidl in de kraag gevat. RTV NH sprak met de plaatselijke held.

Rein van der Plas was rustig de groenten aan het uitpakken, toen hij ineens een meisje haar stem hoorde verheffen. "Ik zag dat het dat meisje was van televisie, Sharona. Ze schreeuwde 'viezerik, ga weg!' en ze viel een man aan. Ik wist meteen dat het wel om de rennende rukker moest gaan'", vertelt Van der Plas.

Lees ook: Slachtoffer Sharona (17) pakt 'rennende rukker' bij supermarkt

"Ik heb hem samen met Sharona tegengehouden, de filiaalmanager erbij gehaald en gewacht op de politie. Die heeft hem gearresteerd", vertelt de IJmuidense held. "Ik herkende haar wel, maar hem niet, hij was heel klein!"

Held
Er heerst een opgetogen sfeer in de Lidl aan het Canopusplein in IJmuiden. Klanten bedanken Rein van der Plas en zijn opgelucht dat de buurt dankzij hem weer een stukje veiliger is. "Ik ben geen held hoor, dat is Superman", vertelt hij bescheiden. "Je verwacht nooit dat zoiets in je winkel gebeurt, maar ik heb gewoon gedaan wat ik moest doen en ik ben blij dat het goed ging."

Lees ook: Vrouw spuit 'rennende rukker' nat met tuinslang: "Hij pakte zijn leuter en stond te rukken"

De 32-jarige rukker zit vast op het politiebureau. De IJmuidense wijk Zeewijk wordt al weken geteisterd door de man die masturbeert terwijl hij vrouwen aankijkt.

Foto: NH Nieuws