Ga naar Content
Noord-Holland

'Coke-kapitein al zeker 10 keer eerder opgepakt'

12 augustus 2015, 08.50 uur
Door: · Foto: ANP XTRA Lex van Lieshout

HEEMSKERK De 48-jarige man die begin deze maand met een zeilboot vol coke werd opgepakt in Braziliaanse wateren is zeker tien keer eerder opgepakt.

Dat zeggen zijn ex-vriendin en voormalige schoonfamilie in het AD. Zijn meest recente aanhouding met 613 kilo cocaïne aan boord is een verbetering van zijn oude 'record' toen hij in 2007 door de Franse politie werd gesnapt met 598 kilo coke. Toen verdween hij voor jaren achter de tralies. Eerder zou hij onder meer wapens hebben gesmokkeld en betrokken zijn geweest bij het omkatten van auto's.

Lees ook: Man uit Heemskerk in Brazilië gepakt met 600 kilo cocaïne

"Al in 1993, kort nadat zijn relatie begon met de moeder van zijn zoon, werd hij in Zwitserland opgepakt omdat hij omgekatte auto's wegbracht", vertelt iemand uit zijn voormalige schoonfamilie aan de krant. "De jaren daarna is hij nog minstens tien keer gepakt. Met een strafblad kon hij nooit gewoon werk vinden en hij had die connecties in het criminele circuit nou eenmaal, dus ja... Hij heeft zelfs ooit wapens gesmokkeld door zijn kind, toen nog klein, óp die wapens te zetten. Zo van: onder de baby kijkt de politie niet."