Ga naar Content
Noord-Holland

Hilversum sluit erotische massagesalon Sunrise Massages: "Een deel gaat ondergronds werken"

4 augustus 2015, 21.20 uur · Aangepast 4 augustus 2015, 21.51 uur
Door: · Foto: ANP/Remko de Waal

HILVERSUM De erotische massagesalon Sunrise Massages in Hilversum moet definitief haar deuren sluiten. Omdat er meerdere keren overtredingen zijn geconstateerd, heeft de gemeente de vergunning van het bedrijf ingetrokken.

Dat meldt Gooi- en Eemlander. Sunrise heeft een vergunning voor prostitutie. Wel wordt geëist dat er altijd een leidinggevende in de zaak aanwezig is om te controleren of er geen minderjarigen aan het werk zijn of dat er drugs worden gebruikt.

Ophalen van ballet
En dat was nou net het probleem tijdens de politiecontroles. Eigenaar Rob Prins baalt als een stekker. "Ik was die dag zelf leidinggevende, maar ik moest vijf minuten weg om mijn dochter van zeven op te halen van ballet. En mijn vrouw stond in de file", vertelt hij tegen de krant.

De eigenaar van Sunrise gaat niet in beroep tegen het sluitingsbevel. "Ik gooi de handdoek in de ring", zegt hij. "Jammer, want voor veel masserende dames is er weer een veilige plek minder. Een deel zal ondergronds gaan werken. Dan zijn ze niet meer zichtbaar met alle problematiek die dat met zich meebrengt."