Ga naar Content
Noord-Holland

Vierdaagseloopster (77) vindt behulpzame jongen die haar over de finish hielp

29 juli 2015, 20.33 uur · Aangepast 29 juli 2015, 20.44 uur
Door: · Foto: ANP/Erik van 't Woud

WORMER Vanmiddag meldden we dat de 77-jarige Greet Scholte uit Wormer op zoek was naar een jongen van 14 die haar vorige week bij de Nijmeegse Vierdaagse had geholpen de finish te halen. Het hartverwarmende verhaal krijgt nu een al even hartverwarmend eind, want de jongen is nu al gevonden.

Greet zat er aan het eind van de wandeltocht he-le-maal doorheen. Ze had gekneusde ribben, alles deed pijn en ze was aan het eind van haar Latijn. Toen hoorde ze ineens achter zich zeggen: "Mevrouw, kan ik u misschien helpen?" 

Lees ook: Vierdaagseloopster (77) zoekt jongen die haar over de finish hielp

Nou en of dat kon! De mysterieuze behulpzame jongen hielp Greet met de laatste drie kilometer van de Vierdaagse en bracht haar vervolgens ook nog naar haar hotel. Maar Greet had zoveel pijn en was zo moe, dat ze vergat te vragen hoe de jongen heette. Daarom schakelde ze Omroep Gelderland in, want het enige dat ze wist was dat de jongen in Nijmegen-Oost woont. 

Succes
En Omroep Gelderland had al heel snel succes. Binnen een dag wisten ze met behulp van radio, internet en Facebook te achterhalen wie de jongen was. En natuurlijk brachten ze de twee live op de radio met elkaar in contact.

Greet moet even van de schok bekomen als ze hoort dat Mees, zoals de jongen heet, ook aan de lijn hangt. "Nou Mees, je bent een lieverd geweest. Bedankt en ik zou je heel graag wat sturen. Geef me je adres even, want ik vond het geweldig dat zo'n jongen van 14 een vrouw van 77 helpt. Het was grandioos", zegt Greet tegen Mees. "Ik vind het heel fijn dat ik u daarmee heb kunnen helpen", antwoordt Mees.