Ga naar Content
Noord-Holland

Nieuw plan voor tunnel in Broek in Waterland

28 juli 2015, 20.05 uur · Aangepast 28 juli 2015, 21.01 uur
Door: · Foto: Google Street View

BROEK IN WATERLAND De Dorpsraad en bewoners van Broek in Waterland gaan het weer proberen. In samenwerking met experts hebben ze een nieuw plan opgesteld voor een verkeerstunnel onder het dorp.

De nieuwe tunnel is volgens hen noodzakelijk. Dagelijks rijdt er enorm veel verkeer over de N247 dwars door het kleine dorp en dat zou zo snel mogelijk onder de grond moeten verdwijnen. De Dorpsraad gaat het nieuwe plan deze week aan de provincie aanbieden.

Lees ook: Tunnel Broek in Waterland komt er niet

Nog geen jaar geleden liet de provincie weten dat er definitief geen tunnel door het dorp komt, maar dat accepteerden de boze bewoners niet. Aan het nieuwe plan hebben ingenieurs, verkeerskundigen, hoogleraren en werktuigbouwkundigen meegewerkt.

Lees ook: Handtekeningen vóór tunnel in Broek in Waterland

In totaal zijn er zeven alternatieven aangeboden door de dorpsraad waarbij het plan met een kleine onderdoorgang de voorkeur heeft. De plannen richten zich niet alleen op verbeterde doorstroming en veiligheid, maar hebben ook veel aandacht voor de leefbaarheid, volgens de dorpsraad. Het moet een aantrekkelijk alternatief worden voor de plannen van de provincie en moet de doorstroming en de veiligheid op de N247 verbeteren.

De bewoners hebben echter maar één wens: weg met de verkeersoverlast door het dorp.