Start van hoofdcontent

Noord-Holland

nl

'Oprichter Stichting Loterijverlies rijdt zelf rond in een Rolls Royce'

28 juli 2015, 13.55 uur · Aangepast 28 juli 2015, 17.39 uur · Foto: NH Nieuws / Marjorie Noë

SCHARWOUDE De meer dan honderdduizend mensen die zich hebben aangemeld bij de stichting Loterijverlies worden door hun deelname eigenlijk alleen maar armer, terwijl de oprichter van de stichting in zijn woonplaats Scharwoude rond zou rijden in een Rolls Royce. Dat schrijft de Telegraaf.

Volgens onderzoek van de Telegraaf schafte oprichter Ferdy Roet de afgelopen jaren een uitgebreid wagenpark aan. Eerst kocht hij een knalgele Lamborghini Gallardo, voorheen van een Chinese mensenhandelaar die in zijn cel zelfmoord pleegde. Vervolgens reed Roet rond in een Bentley en sinds kort maakt hij indruk op de bewoners van het dorpje Scharwoude met zijn glimmende Rolls Royce.

Lees ook: Stichting Loterijverlies overstelpt door aanmeldingen 

Stilzwijgende verhoging
Via de Stichting Loterijverlies hopen consumenten geld terug te krijgen van de 
Staatsloterij, maar het ontbreekt aan toezicht en is het maar de vraag of de Staatsloterij ooit iets terugbetaalt.

Afgelopen weekend ontstond er onrust over het stilzwijgend verhogen van de financiële bijdrage van de leden bij een eventuele schikking met de Staatsloterij. Na de publicatie in de Telegraaf draaide de stichting de stiekeme verhoging snel weer terug. Wel vroeg het de deelnemers om een "extra bijdrage van 9,95 euro als tegemoetkoming voor de hoge kosten die wij moeten maken".

Voel jij je gedupeerd door Stichting Loterijverlies? Wij komen graag met jou in contact. Mail naar [email protected].