Ga naar Content

Bed & Breakfast Aartswoud verwoest door storm: "Ik ben mijn paradijsje kwijt"

AARTSWOUD Landgoed 'Aarts Paradijs' van Pawlowne Carree in Aartswoud heeft het zwaar te verduren gehad tijdens de storm van afgelopen zaterdag. Er waaiden maar liefst 35 bomen om op het terrein, een heel dikke kwam terecht op het huis van de eigenaresse.

Er is dus niet veel over van de paradijselijke plek waar Carree ook een Bed en Breakfast runt. "Ik kan me niet voorstellen dat de ravage ergens anders erger is dan hier", aldus een aangeslagen Pawlowne. "Ik was in huis bezig toen ik opeens gerinkel hoorde, het dak van het terras voor mijn huis was door de terrasdeuren gevallen. Toen ik buiten ging kijken bleek dat een grote boom op mijn dak was neergekomen." Carree belde snel haar buurvrouw en terwijl ze met haar aan het praten was, vielen de bomen bij bosjes om.

Orkaan
Onze verslaggever Anne Kruijsen ging vandaag kijken bij het Aarts Paradijs. Volgens hem lijkt het alsof er een orkaan over het terrein is geraasd. Langs de nabijgelegen sloot is een hele rij omgevallen bomen te zien. "Het lijkt wel alsof er een extra dijk van boomwortels van zo'n vier meter hoog is ontstaan", aldus Kruijsen. Ook is de hele oprijlaan geblokkeerd.

Carree was nog zo slim om snel haar auto op een veiliger plek te parkeren naast het huis. "Als ik hem op mijn vaste parkeerplaats had laten staan was hij nu plat geweest. Nu heeft de auto alleen lichte schade en kan ik er nog mee rijden. Maar ja, ik kan er nu niet mee weg, alles is geblokkeerd door omgevallen bomen."

Duizenden euro's schade
Gelukkig is Carree wel verzekerd. Een hele opluchting natuurlijk, maar "het is altijd wel afwachten hoe de verzekering ermee omgaat", aldus Carree. Op de vraag voor hoeveel euro schade ze heeft, kan Pawlowne nog geen zinnig antwoord geven. "Ik zou het niet weten, maar ik heb bedragen gehoord van 50.000 tot 100.000 euro. We zullen het echte bedrag pas weten als alle omgevallen bomen opgeruimd zijn. Dan pas kunnen we in detail bekijken wat de schade is.

Beluister hieronder het hele gesprek:
abc5media_audio_0

Foto: NH Nieuws / Anne Kruijsen