Noord-Holland

Provincie: eigenaresse legionella-bordeel Middenmeer hield zich niet aan regels

17 juli 2015, 10.01 uur · Aangepast 17 juli 2015, 11.08 uur · Foto: Remko de Waal

Whatsapp

MIDDENMEER De jacuzzi's in bordeel Club4Pleasure in Middenmeer waar legionella is gevonden, zijn illegaal.

Dat zegt de provincie Noord-Holland tegen Noordhollands Dagblad. Eerder deze week maakte de GGD Hollands Noorden bekend dat er legionella in de erotische club was aangetroffen. In ieder geval één persoon was besmet. De patiënt, voor zo ver bekend de enige, is aan de beterende hand. 

Lees ook: Bordeel in Middenmeer getroffen door legionella: één persoon besmet

"Deze badinrichting is bij ons totaal niet bekend", zegt Raymond Fillet namens de provincie tegen de krant. Hij legt uit dat ondernemers met publieke baden groter dan twee bij twee meter verplicht metingen moeten laten uitvoeren en uitkomsten aan de provincie te melden. "Dat is in dit geval nooit gebeurd."

Vergunning
Eigenaresse Anna Rozenberg, die de zaak in 2014 overnam, zegt nooit te hebben geweten van de regels. "Die baden bestaan al jaren. Niemand heeft me sinds mei 2014, toen ik de zaak overnam, iets over die regels gezegd. Het is absoluut mijn verantwoordelijkheid, die ik schuif ik niet af. Maar de gemeente was op de hoogte, de jacuzzi's staan in de vergunning." 

Rozenberg zegt tegen de krant dat ze met de provincie heeft afgesproken de jacuzzi's zo snel mogelijk te verwijderen. "Jammer dat niemand me al die tijd op de meldplicht bij de provincie heeft gewezen, dan had ik actie kunnen ondernemen."

Whatsapp