Ga naar Content
Noord-Holland

Vuurwapengevaarlijke crimineel ontsnapt

16 juli 2015, 18.28 uur · Aangepast 16 juli 2015, 18.53 uur
Door: · Foto: Politie

AMSTERDAM De politie heeft de vuurwapengevaarlijke Ali Benhadi op de Nationale Opsporingslijst gezet. Hij ontsnapte dinsdag uit een psychiatrische instelling in Den Dolder, waar hij tijdelijk verbleef.

De 23-jarige Benhadi zit in de gevangenis in Zwolle een gevangenisstraf uit voor geweld. De politie waarschuwt dat Benhadi mogelijk vuurwapengevaarlijk is, hij heeft aangegeven dat hij (vuurwapen)geweld zal gebruiken.

Bos en Lommer
Benhadi gebruikt medicijnen maar heeft die medicijnen momenteel niet tot zijn beschikking. Er dient daarom ernstig rekening mee gehouden te worden dat dit van invloed is op de manier waarop hij reageert op zijn omgeving, aldus de politie.

Mensen die hem zien, moeten direct de politie bellen en zelf geen actie ondernemen. Benhadi woonde voor zijn detentie in Amsterdam-West. De politie houdt er rekening mee dat hij zich in de omgeving van de Baarsjes of Bos & Lommer schuilhoudt, omdat zijn vroegere sociale omgeving zich daar bevindt.

Broer
Benhadi is de broer van Anouar Benhadi, die onlangs tot levenslang werd veroordeeld voor de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt eind 2012.