Start van hoofdcontent

BLOEMENDAAL

nl

SP ongerust over Elswoutshoek: "Provincie, grijp in!"

16 juli 2015, 13.03 uur · Aangepast 16 juli 2015, 13.32 uur · Foto: NH Nieuws / Joost Lammers

BLOEMENDAAL De provinciale SP vindt dat de bestuurscultuur in Bloemendaal 'nog geen spat is veranderd'. De partij wil dat de provincie ingrijpt.

Van regiocorrespondent @GejaSikma

De SP vindt het onbegrijpelijk dat ondanks een vernietigend rapport over de bestuurscultuur, vorige week in het slepende conflict over Elswoutshoek een oplossing door de raad aan de kant is geschoven. 

Lees ook: Burgemeester Bloemendaal: "Ze houden elkaar hier in de houdgreep" [video]

Het college wilde de vergunningsaanvraag van de landgoedeigenaren voor onder andere de bouw van een nieuwe woning in behandeling nemen, maar de raad was het daar niet mee eens. De bewoners dreigen nu weer naar de rechter te gaan. 

Lees ook: Bloemendaal mogelijk toch voor rechter om affaire Elswoutshoek

"Als buitenstaander was en is deze kwestie misschien grappig om te volgen, maar voor de betrokkenen is er niets grappigs aan en zijn de gebeurtenissen ronduit funest voor het aanzien van de politiek", schrijft Carlien Boelhouwer van SP Noord-Holland. 

Ze vraagt of het mogelijk is voor de provincie om vanuit de toezichthoudende rol op gemeentebegrotingen het mogelijk is om invloed uit te oefenen, zekers als blijkt dat de kwestie Elswoutshoek Bloemendaal een schadeclaim oplevert.