Ga naar Content
Noord-Holland

Jaar cel geëist voor zware mishandeling Hilversum

14 juli 2015, 22.35 uur
Door: · Foto: Google Maps

HILVERSUM Een 21-jarige man uit Hilversum raakte een jaar geleden zwaar gewond, toen hij door een even oude plaatsgenoot werd mishandeld. De verdachte stond vandaag voor de rechter bij de rechtbank in Lelystad.

Het 21-jarige slachtoffer werd op 12 juli 2014 bewusteloos gevonden op het perron van het treinstation Hilversum Mediapark. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Omdat er geen uiterlijke verwondingen zichtbaar waren, werd aanvankelijk gedacht dat hij onwel was geworden.

Lees ook: Onwelwording mogelijk mishandeling

Later bleek uit onderzoek dat de man zwaar was mishandeld. Uit de tenlastelegging van het Openbaar Ministerie blijkt dat hij een hersenkneuzing, posttraumatische bloedingen in zijn hersenen en een schedelbreuk aan de linkerkant opliep. De verdachte sloeg opzettelijk tegen het hoofd en de kaak, waardoor het slachtoffer achterover viel op zijn hoofd.

Getuigenoproep
Een getuigenoproep leverde weinig op, maar dat veranderde nadat Bureau NH uitgebreid aandacht besteedde aan de zaak. Na een tip van een kijker kon de politie op 29 oktober 2014 een verdachte in zijn woning aanhouden.

Lees ook: Man (21) opgepakt na ernstige mishandeling op station Mediapark

De officier van justitie eiste vandaag een jaar cel waarvan 4 maanden voorwaardelijk tegen de 21-jarige man voor zware mishandeling. Over twee weken doet de rechter uitspraak.