Ga naar Content

Strandhuisjes vernield op strand Texel

TEXEL Opnieuw zijn er op het strand van Texel ter hoogte van paal 20 vernielingen gepleegd. Deze keer moesten de strandhuisjes het ontgelden.

Vandalen hebben vannacht bij zestien strandhuisjes ruiten ingeslagen en deuren geforceerd met parasols. De daders hebben niets gestolen uit de huisjes, waardoor eigenaar Jan van der Star uitgaat van pure vernielingsdrift. 

De schade aan de huisjes wordt geschat op 450 euro, die Van der Star zelf op zal moeten hoesten omdat de huisjes niet verzekerd zijn. "Gelukkig had ik nog wat reservemateriaal liggen, dus ik heb alle huisjes kunnen repareren", vertelt Van der Star, die vermoedt dat de huisjes zijn vernield door jongeren. 

Twee weken geleden werd er op het strand ook materiaal vernield. Toen hadden vandalen het op een speciale strandrolstoel gemunt. Door middel van een inzamelingsactie is deze inmiddels vervangen. 

Lees ook: Nieuwe strandrolstoel overhandigd op Texel: "We gaan door voor de rollator!"

Ook grappenmaker Jochem Myjer maakte zich op Twitter boos over de vernielingen:

Jongeren hebben vannacht op Texel bij paal 17 zinloos strandhuisjes gesloopt en ramen ingetrapt. ^#grrr^%}{grom^## pic.twitter.com/5qdtppokZ9

— Jochem Myjer (@jochemmyjer) 13 juli 2015