Ga naar Content

Veerman velt FC Volendam: 4-1

KOUDUM FC Volendam heeft de eerste serieuze krachtmeting van het seizoen verloren. In het Friese Koudum was SC Heerenveen, onder meer dankzij een doelpunt van voormalig Volendamspits Henk Veerman, met 4-1 te sterk.

De uitslag was wel enigszins geflatteerd. Zeker in het eerste uur hield FC Volendam goed stand. In de eerste helft opende Henk Veerman wel de score namens SC Heerenveen. Zijn eerste goal in de voorbereiding. "Dat is mijn functie natuurlijk", bleef de schutter bescheiden. Veerman maakte voor de rest een volwassen indruk. "Fysiek ben ik hier beter geworden. De voorbereiding bij SC Heerenveen is zwaarder dan bij FC Volendam."

abc5media_video_0

Vrije trap
"Jammer dat ik niet in de buurt stond, anders had het een vrije trap geworden", grapte Henny Schilder over de goal van zijn voormalig ploeggenoot. Over het spel was Schilder tevreden. "Het was wel even wennen aan de nieuwe tactiek. We zetten iets anders druk. Vorig jaar moest je spelers nog tot op de WC volgen."

abc5media_video_1

Mertens
In de tweede helft kwam FC Volendam langszij door een goal van Dylan Mertens. In het laatste half uur, toen alle junioren in het veld stonden bij FC Volendam, liep de score nog op tot 4-1 door goals van Slagveer, Schoop en Van den Boomen. Desondanks keek ook Kees Kwakman positief terug op het spel. "In de eerste helft konden wij op 3-0 komen. De trainer wil op een bepaalde manier druk zetten. Als dat er in de wedstrijd ook een beetje uitkomt, is dat leuk."

abc5media_video_2