Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Alkmaarse verhuurder peeskamers ziet rood licht aan einde van tunnel

10 juli 2015, 16.06 uur · Aangepast 10 juli 2015, 16.54 uur · Foto: ANP/Ramko de Waal

ALKMAAR Zorgen hoerenlopers op de Alkmaarse Achterdam voor overlast? Die vraag stond vanochtend centraal in de rechtszaak in de Alkmaarse rechtbank, waar peeskamerverhuurder Snel een vergunning voor een vierde kamer in het pand aan de Achterdam 3-5 probeert af te dwingen.

Tot nu toe was dat tevergeefs, schrijft RTV NH Mediapartner Arno Ruitenbeek. Hij was vanochtend bij de rechtszaak, waar hij Snels advocaat Vera Plateeuw hoorde betogen dat prostitueebezoek op de Achterdam niet tot overlast leidt. Volgens de advocaat was het besluit van de gemeente om Snel de vergunning te weigeren dan ook nergens op gebaseerd. 

Meldingen
Platteeuw heeft bij de Alkmaarse politie het aantal overlastmeldingen opgevraagd. En wat bleek? In 2010 kwamen er twee meldingen binnen, in 2011 nul en in 2012 vier. "Teken daarbij aan er dat tot eind 2011 er meer dan 130 kamers waren. Daarna is het aantal vergunningen gesteld op maximaal 69. Dus als de gemeente zegt dat door de halvering van het aantal kamers de overlast de helft minder is geworden, is dat in deze cijfers niet terug te vinden."

De advocaat van de gemeente betoogde op haar beurt dat er behalve bij de politie ook meldingen van overlast bij de gemeente zijn binnengekomen. Stukken waarmee dat aangetoond kan worden ontbreken echter, iets dat Snel en zijn advocaat al lange tijd weet. De uitspraak is over zes weken.