Ga naar Content

Man beroofde coffeeshophouder: "M'n zoontje zei: mama, ze gaan je doodschieten" [video]

HAARLEM De man van de vanochtend overvallen eigenaresse van coffeeshop Willie Wortel denkt dat de traumatische gebeurtenissen nog een staartje krijgen voor zijn vrouw en hun driejarige zoontje. "Het is verschrikkelijk dat zoiets gebeurt."

Rond 8.45 uur beroofden twee gewapende mannen de vrouw, die kort daarvoor met haar zoontje uit de woning van haar vader op het Houtplein was gekomen. Vlak nadat haar zoontje is ingestapt, komen er twee mannen aangerend die onder bedreiging van een vuurwapen haar tassen uit haar handen trekken. Volgens haar vader, coffeeshopeigenaar Nol van Schaik, had de vrouw net de omzet opgehaald.  

Lees ook: VIDEO: Coffeeshophouder overvallen voor deur van zaak

"Mijn zoontje is redelijk geschrokken. Hij zei tegen z'n moeder: mama, mama, ze gingen je met een pistool doodschieten", zegt Virgil Kales, man van de overvallen vrouw. Ook vermoedt hij dat zijn vrouw nog last kan krijgen van de traumatische gebeurtenis. "Misschien dromen, in de dagen erna. Zoiets gaat steeds meer op je inwerken." 

Lees ook: Vrouw overvallen door mannen met gele zonnebrillen in Haarlem: politie start klopjacht

Kales heeft 2.500 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de daders van de beroving, die direct erna op een scooter in de richting van Heemstede reden. Beide mannen droegen op het moment van de overval een gele zonnebril.

Bekijk hieronder het gesprek met Virgil Kales. 
abc5media_video_0

Foto: NH Nieuws