Ga naar Content
Noord-Holland

Douane Schiphol voert actie: lange wachtrijen voor bagage

6 juli 2015, 08.52 uur · Aangepast 6 juli 2015, 10.31 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/Doron Sajet

SCHIPHOL De douane op Schiphol voert vanochtend zogeheten '100%-controles' uit. Daarbij worden alle koffers en goederen van elke landende passagiers gecontroleerd. Door de actie staan er rijen van een uur tot anderhalf uur op het vliegveld.

Het douanepersoneel, vallend onder de cao Rijk, voert actie voor een fatsoenlijke loonsverhoging en werkzekerheid. In mei zijn de rijksambtenaren gestart met eerdere acties door het hele land. Omdat minister Stef Blok nog geen gehoor heeft gegeven aan de eisen van de rijksambtenaren, verharden de acties vanaf deze week om de druk meer op te voeren.

Lees ook: Harde acties douane Schiphol verplaatst naar 6 juli

Reizigers moeten tussen 6.00 en 10.00 uur 's ochtends rekening houden met langere wachtrijen. De actie geldt alleen voor inkomende reizigers en goederen, daardoor ontstaat er drukte bij de goederenaangifte en bagagebanden.

Alle reizigers
In tegenstelling tot wat vakbond FNV meldde worden de koffers van alle inkomende reizigers gecontroleerd. In eerste instantie werd aangekondigd dat alleen reizigers van vluchten binnen Europa de dupe zouden worden van de actie.

Weinig begrip
Volgens onze verslaggever ter plaatse is er weinig begrip voor de actie van het douanepersoneel. De wachtrijen zijn inmiddels opgelopen tot een uur à anderhalf uur.

Sommige passagiers melden 1 tot anderhalf uur wachten door acties #cao @Douane @Schiphol. 100% controles. @rtvnh pic.twitter.com/v7ocJFPkDO

— Doron Sajet (@dsajet) July 6, 2015

Aankomst 3 @Schiphol: lange rijen door #cao acties @douane http://t.co/pwJ5nRncYn @rtvnh pic.twitter.com/SbwXY118ik

— Doron Sajet (@dsajet) July 6, 2015

Lijkt erop dat 100% controles @Douane @schiphol helaas voor iedereen geldt, niet alleen Eur. #cao @rtvnh pic.twitter.com/deQhk0tYmK

— Doron Sajet (@dsajet) July 6, 2015