Ga naar Content
Noord-Holland

Haarlemse 'superheld' redt honden van hittedood

2 juli 2015, 00.07 uur · Aangepast 25 mei 2017, 13.28 uur
Door: · Foto: Rob Zorn / Facebook

HAARLEM Hij is een soort moderne superheld: de Haarlemse zanger Rob Zorn (49). Als het warm wordt, stapt Rob op zijn scootertje en speurt hij op parkeerplaatsen naar hete auto's waar honden in opgesloten zitten. Die redt hij dan van een hittedood door een ruitje in te tikken.

Vanmiddag kondigde hij op zijn Facebook-pagina aan dat hij morgen in de weer gaat, en dat heeft hij geweten. De bijgevoegde foto ging viral, terwijl Rob zijn heldendaden al jaren verricht. "Alleen dit keer vroeg ik mijn vrouw een fotootje te maken. Leuk, joh. Alleen is het nu natuurlijk helemaal uit de 'klauwen' gelopen", vertelt hij aan het AD.

Lees ook: Meeuwenmysterie in Waarderpolder Haarlem

Als hij een dier ziet, kijkt hij eerst hoe het er mee gaat. "Als ik zie dat het niet goed is, sla ik à la minute toe", aldus Rob. "Al is het de auto van de koning. Maakt me niet uit. Maar uiteraard ga ik wel eerst uitzoeken of er iemand in de buurt is die de auto kan openen."

Gelukkig geen honden in auto's gezien, natuurlijk kijk ik voor ik iets doe eerst goed hoe het met de hond is? Ik zal...

Posted by Rob Zorn on Wednesday, July 1, 2015

Élk dier
Is dat al eens nodig geweest? "Niet in Nederland, gelukkig", vertelt Rob. "Wel heb ik een keer in Frankrijk met mijn maten een autoraam ingeslagen en een hondje gered."

Lees ook: Hond overleden na opsluiting in snikhete auto

Zorn doet het uit liefde voor dieren. "Ik help élk dier. Dat zit in je, dat had ik als kind al. Ik ben veel op de weg door mijn zangcarrière, maar ik ben echt niet te beroerd om tien kilometer terug te rijden om een vogeltje te helpen. En als ik met deze temperaturen iemand zie die zijn hond achter zijn fiets laat aanrennen, zeg ik er wat van.

Bang voor boze eigenaren is hij niet. "Wat ik doe als diegene boos wordt? Dan word ik ook boos. Dan is het de wet van de sterkste. Maar die hond is geholpen."