Start van hoofdcontent

MUIDEN

nl

SC Muiden: "Gemeente maakt ons kapot"

30 juni 2015, 18.45 uur · Aangepast 24 november 2022, 14.02 uur · Door Joost Lammers

MUIDEN Sportclub Muiden is woedend op de gemeente. De 400 leden moeten plaats maken voor een nieuwbouwproject, maar het gemeentebestuur is de belofte voor een vergelijkbare nieuwe locatie nog niet nagekomen. De nood is hoog, want morgen moet de club de velden officieel verlaten.

Van onze verslaggever Joost Lammers

Met alles wat ze hebben, verzetten ze zich bij sportclub Muiden tegen het aanstaande vertrek. Van jong tot oud is iedereen verknocht aan de club, die in het hart van de stad ligt.

Kapot
De velden moeten wijken voor een woonwijk. Muiden had de club als tegenprestatie beloofd te zorgen voor een nieuwe accomodatie, maar is die belofte nog niet nagekomen. Een plan dat de gemeente recent heeft voorgelegd, verwerpt de clubleiding. In dat voorstel moet de club het doen met een veld minder, komt er geen clubhuis en ook geen hal voor de tafeltennissers en biljarters. Bovendien kan er pas over een jaar worden gespeeld. "De gemeente maakt de club zo kapot", zegt secretaris Ada Gieling.

Volgens wethouder van Muiden Henny Timmerman is het niet ideaal dat er nu nog geen nieuw complex is, maar is het plan voor volgend jaar een goed voorstel. "We hebben ook niet meer dan een miljoen uit te geven. Het houdt ergens op." De kosten voor het clubhuis en een extra veld kan de vereniging eventueel zelf bij elkaar schrapen, aldus de wethouder.

Kraken
De club neemt met de uitleg geen genoegen. Bij de sportvereniging zijn ze niet van plan morgen het complex te verlaten. Desnoods gaan de leden hun eigen velden kraken.

abc5media_video_0